Voorpret!

Op deze pagina presenteren zich de muzikanten, ensembles en bands die zich hebben aangemeld voor zondag 27 oktober 2019. Klik op de foto voor een vergroting.

   Manatee

Manatee is een enthousiaste coverband met een breed repertoire. We spelen de leukste guilty pleasures en klassieke hits; van ABBA tot the police en van Van Dik Hout tot the Offspring.
Website : https://m.facebook.com/Manatee-760426600644644/

Four turning Five

5 Muzikanten die met veel plezier covers naspelen, soms met meerstemmige ondersteuning. Humor, passie voor muziek en nummers met een verhaal.
Covers van Tori Amos, Mike Oldfield, Jessie J, Common Linnets, U2, Pink, etc. Bekende pop- en rocknummers uit (recent) verleden.
Website : https://www.facebook.com/Four-turning-Five-256104228524615/

 

  Ensemble Nadaillac

Ensemble Nadaillac wijdt zich iedere zomer gedurende een dag of 10 aan een nieuw, zeer gevarieerd programma van klassieke stukken voor vrouwenstemmen van Renaissance tot heden afgewisseld met luchtig repertoire in het kleine dorpje Nadaillac in Frankrijk. De inspanningen worden bekroond met een aantal concerten in de mooie Romaanse kerkjes in de omgeving. Tijdens Muziek aan Huis is een keuze uit het repertoire van dit jaar te beluisteren.
https://1drv.ms/v/s!At_Pj85vdyPug8cuCwANt6-27sNGyA?e=63kMrm

https://1drv.ms/v/s!At_Pj85vdyPug7Z5uo_juSfqS88_-A?e=NzbfW9

 

  Samusa

Muziek uit de hele wereld, met invloeden uit Portugal, Spanje, Bosnië, Brazilië. Deels instrumentaal en deels met zang. Zowel swingende nummers als melancholische luistermuziek. Kortom, veel variatie. De afwisseling is dan ook een belangrijk kenmerk en wordt door het publiek ook vaak genoemd als zeer positief. Dat betreft dan niet alleen de muziek zelf, maar ook de grote verscheidenheid aan instrumenten.
Website : https://www.facebook.com/Samusamuziek/?__tn__=%2Cd%3C-R&eid=ARDPkwWKIgzbLa59v0F_9DlbBO4ki0Tf5zj5-JGAnDTqT6_k5CPTUuCLk2pssDTxS74aj5GTN7F7oqex

 

  Afternoon Delight 

Afternoon Delight zingt: jaren 40 Swing, jaren 50 Crooners en fijne popliedjes uit de jaren 60 en 70. Met de hedendaagse Caro Emerald zijn we weer terug bij de Swing.  Dit alles meerstemmig,  met muzikale begeleiding en soms a capella. De dames van Afternoon Delight zijn te boeken om verjaardagen, recepties of andere feestjes op te vrolijken!
Website : https://www.facebook.com/Afternoon-Delight-Vocaal-Ensemble-828182300694182/

 

   Tinnef

het tinnef: zelfst.naamw. Uitspraak: [‘tɪnəf] onbeschofte mensen  Voorbeeld:`het tinnef dat in de achterbuurten van een stad woont`  Synoniemen:   tennef, tuig (2), gespuis, schorem
Website : https://m.facebook.com/pg/klinktalstinnef/

 

 Duo Henri Büsser

Goed in het gehoor liggende klassieke muziek voor fluit en piano

 

  Joy & Sorrow

René is componist en tekstschrijver en zingt de tweede stem.  Ineke is zangeres en wordt door René op gitaar begeleid. Het repertoire bestaat uit Engelstalige ballades afgewisseld met vlotte stukken en de teksten gaan over veelal persoonlijke ervaringen. Singer song met invloeden van pop, folk, country, jazz, rock, klassiek.

 

 Hanni Stolker

Nederlandse, veelal door mijzelf gemaakte liedjes begeleid door gitaar of piano of ukelele of accordeon. We hebben meegedaan op het Hoogte 80 festival als jukebox. Mensen konden een liedje kiezen.
Website : www.hannistolker.nl

 

  Cokkerone

De liedjes die wij spelen, zijn oude Australische folk liedjes en gedichten, waaraan wij zelf een muzikale vertolking aan hebben gegeven.
Zij gaan over de zelfkant van het leven in Australië gedurende de afgelopen eeuwen, vooral  over de geschiedenis van de 18e en begin 19e eeuw.
Maar niet alles was kommer en kwel er waren zeker ook vrolijke momenten.
www.cokkerone.nl

 

  SisterKite

SisterKite speelt authentieke pareltjes die veelal te lang op de plank hebben gelegen, maar die zij weer laten glanzen in het licht van 2019. We willen de luisteraar laten genieten van teksten met een boodschap en van melodieën en harmonieën die veel te mooi zijn om niet (meer) gespeeld te worden. Geschikt als achtergrond muziek, maar natuurlijk ook voor op een podium (o.a. covers van Sting, Beatles, Hall&Oates) http://www.allesvoorjestem.nl/sisterkite/

 

  YazzYsol Olga

Instrumentale jazz in een relaxt jasje, sfeervol en lyrisch. Rustgevend en avontuurlijk.
Website : https://www.olgasavelkoel.nl

 

    Finaly famous

Oorspronkelijk opgericht door medewerkers van de NS, later vervangen/aangevuld door niet NS medewerkers die houden van blues rock en pop.

 

 All things covered  (foto’s Rijno Boon) 

All Things Covered is ontstaan in 2015 op de Jacobiberg in Arnhem. Wij, vijf leerlingen van de popschool, kregen de kans om te spelen onder begeleiding van professionele muzikanten van geweldige bands uit de regio.
We laten onze meest favoriete covers horen in uiteenlopende genres: van rock tot soul, van jazz tot pop, van 70ties tot nu.
Website : www.facebook.com/bandallthingscovered/

 

 Bon Apart

Wij proberen met onze tekstbeleving het hart van ons publiek te raken en jeugdherinneringen, liefdesherinneringen levend te maken.
We zingen vrolijke Nederlandse luisterliedjes, maar ook liedjes waarvan mensen geëmotioneerd kunnen raken.

 

  Brass-it!

Brass-it! bestaat uit vijf zeer enthousiaste en ervaren (deels professionele) koperblazers die elkaar helemaal gevonden hebben in hun liefde voor muziek en daarom ook met veel plezier en passie musiceren, zo vaak en veelzijdig mogelijk! Dankzij onze uitersten in muzikale achtergrond en karakter beschikken we over een uniek en zeer veelzijdig repertoire (klassiek, pop, jazz, funk), speciaal voor Brass-it! gearrangeerd.
Website : www.facebook.com/BRASS-IT-1604179036485821/  Website: www.brass-it.nl

 

 

  Duo Marienke

Nederlandstalige liedjes met gitaarbegeleiding op de grens van luisterliedjes en cabaret. O.m. vertaling Brechtlied; bewerking Nederlandse moordballade uit 1890;eigen vertaling Hooglied van Theodorakis; 21ste eeuwse versie ‘Mens durf te leven’

 

  Songbird      

Songbird maakt sterke akoestische popsongs met een hoge dosis meerstemmige zang. Deze worden gedragen door piano, gitaar, en een subtiele ritmesectie met een groove bas. Het zijn vooral aanstekelijke, zelfgeschreven popliedjes die Songbird kenmerken, maar ook intieme luisterliedjes -van onze hand of gecoverd- geven wij een podium. Pop en singer-songwriter met een vleugje soul, folk, americana en wereldmuziek.
Website Www.songbirdmusic.nl
https://open.spotify.com/album/0SNOLhAjXGVyejhTsKXPk0?si=VMIF5wrqTbSLJz-fnRZ2Bg

 

  Annet Kronenberg en Ciska Hogendoorn

Wij zijn van jongs af aan met muziek bezig en vormen sinds een jaar of vijf een duo. Ons plezier in muziek en samenspelen delen wij graag met het publiek. Muziek waar je vrolijk van wordt!

 

 

Mariëtte de Jong en Bernadette Wijdeveld hebben samen gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium. Daar hebben ze het harp repertoire goed leren kennen en ontdekten dat samen musiceren inspirerend was en nog steeds is. Ze verzorgen als duo een heel divers programma met muziek uit heden en verleden.