Muzikanten, toneelspelers, ensembles en bands die optraden op 15 mei 2022.

In 2022 deden 33 groepen mee aan MAH. Die kunt u hieronder terugkijken.

Vanaf maart 2024 ziet u op onze website de geplande optredens voor de volgende editie van Muziek aan Huis+ op  14 april 2024.

6 NACHT THEATER

De voorstelling De Liefde Voorbij vertelt het verhaal van drie mensen op de vlucht, over hun vijanden en geheimen. Verwacht ongemak, vervreemding en theater op 5 centimeter afstand.

20 QUERCUS TRIO

Het blokfluitensemble Quercus bestaat sinds 2008, in wisselende samenstellingen. We spelen als kwintet, maar ook als kwartet of, zoals nu, als trio.
De muziek die wij spelen kiezen wij graag uit alle perioden en op zo veel mogelijk verschillende blokfluiten: van sopraanblokfluit tot contrabas-blokfluit.
Spelers voor deze gelegenheid: Rudie Trienes, Janneke Bron, Erwin Bosch.

Quercus (eik) verwijst naar de beroemdste blokfluitist in Nederland aller tijden, Jacob van Eijck, die leefde in de eerste helft van de 17e eeuw. Van Eyck was beiaardier van de Domtoren.
Bij mooi weer speelde hij heel virtuoos blokfluit op het Janskerkhof in Utrecht.
Kijk hier voor een voorbeeld.

31 MIEKE EN BENNO

Mieke Hydra is een geschoolde zangeres en dirigent van koren rond Nijmegen. Benno Niekamp begeleid haar op gitaar. (semi- acoustisch). Mieke speelt ook gitaar. Hij is een zeer ervaren en sfeervolle gitarist. We zingen beiden. We hebben een folk georiënteerd repertoire met eigen werk maar ook bv nummers van Sting en Eric Clapton. We hebben beiden veel ervaring met optreden. De nummers krijgen een geheel eigen bewerking en worden sfeervol gebracht. Mieke heeft een mooie volle sfeervolle stem. Intense originele stem. We komen  graag in Rozendaal! Mooie omgeving die aansluit bij onze muziek. Benno speelt regelmatig gitaar op de weide bij het kasteel Rozendaal. Afgelopen koningsdag met een enthousiast publiek.

14 ALIDA

Alida’s muziek is intiem en ingetogen. In deze stilte probeert ze te vinden wat onder de oppervlakte verborgen ligt.  Alternatieve Indie-folk
benieuwd? klik hier

15 PETER BROUWER EN WALTER JANSEN

In den beginne was er (niet) het woord over taal en muziek

Samen met het publiek onderzoeken Peter Brouwer (schrijver) en Walter Jansen (boekhandelaar) de muzikaliteit van taal.
Onvermijdelijk komt de vraag aan bod: ‘Wat was er eerst, muziek of taal?’. Wordt het een strijd op het scherpst van de snede of komen beiden tot elkaar?
Eerder vochten Peter Brouwer en Walter Jansen tweemaal een gevecht uit in 100 gedichten. Nu zullen ook J.S. Bach, Wessel te Gussinklo en een muziekdoosje een woordje meespreken.
In de boekhandel, de natuurlijke habitat van schrijver, dichter en boekhandelaar.

30 ENSEMBLE NADAILLAC

Ensemble Nadaillac wijdt zich iedere zomer gedurende een dag of 10 aan een nieuw, zeer gevarieerd programma van klassieke stukken voor vrouwenstemmen van Renaissance tot heden afgewisseld met luchtig repertoire in het kleine dorpje Nadaillac in Frankrijk. De inspanningen worden bekroond met een aantal concerten in de mooie Romaanse kerkjes in de omgeving. Houdt u van lichtvoetig Frans klassiek, bv. Debussy Mandoline, of romantisch Engels repertoire, bv.  Whitacre Seal Lullaby,  van harmonieuze klanken en plezier in muziek dan is een optreden van ensemble Nadaillac de juiste plek voor u. Klassiek, romantisch en lichtvoetig, maar voor alles heel veel plezier in het samen musiceren.

3 DUO YKE SCHOTANUS

Al veertig jaar lang streeft Yke Schotanus ernaar Nederlandstalige liedjes te schrijven die zowel muzikaal als literair kwaliteit hebben. Of hem dat gelukt is, hoort hij graag van u. Begeleid door Gerard Vuuregge (gitaar) brengt hij cabaretbummers, luisterliedjes, Nederpopsongs en andere gezongen gedichten. Yke Schotanus is docent Nederlands, schrijfdocent en onderzoeker. Hij schreef onder andere het boek Song- en liedteksten schrijven: van cabaret tot Rock, een proefschrift over de invloed van muziek op de verwerking van gezongen tekst, en met de striptekenaar Alex Wesselink het levensverhaal en het repertoire van rockheld De Fret. Gerard Vuuregge is audiotechnicus en was gitarist in diverse bands.

Bent u benieuwd en wilt u vast wat horen? klik hier

21 DUO PIANELLO

Het duo Pianello speelt romantische muziek uit Rusland en de Oekraïne voor cello en piano. Korte stukken van onder meer Lysenko, Glinka, Rachmaninov, Tsjaikovski en Shostakovich.
https://drive.google.com/drive/folders/1icmpi22lM_qTsVVkN6RoM-wE3lhPzoA8?usp=sharing

26 DE WILDE KASTANJE i.s.m. Toneelvereniging WDT Wageningen.

Oscar en zijn moeder van Jibbe Wiilems, in reprise.
Haat en/of liefde. Niet zonder, maar ook niet met elkaar kunnen.
Prikkelend gespeeld op een mooie plek.
Een korte tekst die je even onderdompelt in andermans leven.
Je kijkt ernaar, ondergaat het en stapt weer naar buiten.
De voorkeuren/sympathieën van de toeschouwer worden heen en weer geslingerd net als de emoties van de personages.

Regie Annemiek Verhoeven
Spel Els Ausema en Mart Kaper

1 SALSABAND CATAMBÚ

Salsaband Catambú is een swingende salsaband uit het oosten van het land. Ons hart ligt bij de latinmuziek en we spelen met veel passie latin- of salsamuziek uit Cuba en andere Zuid-Amerikaanse landen. Van romantische bolero’s tot merengue en van swingende salsa tot een zwoele rumba en alles wat daartussen ligt. Dus neem je dansschoenen mee, doe je mooie jurk aan en swingen maar….Wij maken van iedere party een echte FIESTA! We spelen, echte dansmuziek uit Cuba en Zuid-Amerika, een vrolijk feestje. Een beetje meebewegen met de muziek of voluit aan de dansmoves. Ogen dicht en je waant je in een Cubaans café met en mojito of een daiquiri in je hand. Pone salsa!!
https://www.catambu.nl
https://www.catambu.nl/catambu/cuando-estoy-contigo/

5 AFTERNOON DELIGHT

Ook zin in een muzikale “trip to memory-lane”? Wij nemen je graag mee in ons gevarieerde repertoire: meerstemmig jaren 50 Swing, Soft pop en Close harmony. Laat je verassen door vocaal ensemble “Afternoon Delight”! hier.

24 SISTERKITE

“Being for the benefit of mr. Kite!” Uit die songtitel van ’the Beatles’ is de bandnaam SisterKite geboren. Met onze semi-akoestische, meerstemmige bezetting spelen we authentieke pareltjes en ‘verse’ liedjes met een bijzondere ziel van onze helden, zoals ’the Beatles’, ‘Hall and Oates’, ‘Bløf’, ‘Peter Gabriel’, ‘Sting’, ‘Ed Sheeran’ en vele anderen!  Kijk verder op onze site.

23 SAMUSA

Samusa neemt je mee op een verrassende muzikale wereldreis. Van tango & en Klezmer, tot bossa , flamenco en samba.  Dus maak je stoelriemen vast en laat je meevoeren naar verre streken.
Samusa bestaat uit  5 enthousiaste muzikanten met een brede muzikale bagage en een karrevracht aan instrumenten.
Meer info vind je op: Facebook.com/samusamuziek

16 COKKERONE

De liedjes die wij spelen, zijn oude Australische folk liedjes en gedichten, waaraan wij zelf een muzikale vertolking aan hebben gegeven.
Zij gaan over de zelfkant van het leven in Australië gedurende de afgelopen eeuwen, vooral  over de geschiedenis van de 18e en begin 19e eeuw.
Maar niet alles was kommer en kwel er waren zeker ook vrolijke momenten.
Website klik hier.

10 Mr NHOKA

Hiphop, Urban. Wij maken Portugese swingende muziek, verschillende stijlen en krijgen altijd een tevreden publiek.

benieuwd? klik hier

9 THEATER DE DINGENFABRIEK

Op deze middag wordt een voorproefje gegeven van het theaterstuk IK JAN LAMBERTS EN DE STRAATNAMENKWESTIE dat in de maand juni een tournee langs de dorpshuizen in de gemeente Rheden trekt.
Het onderwerp is Velp Zuid, de wereld van Jantje van Velp.

22 ZWAAR OP DE HAND

‘In het zweet uws aanschijns zult u uw conditie verdienen’. Een ruimte met halters en  gewichten en vier mannen.
Ze missen nummer vijf. Dat was een mannetjesputter, een lawaaipapegaai, een schuinsmarcheerder én een vriend.

33 BOS&TJOELKER

BOS&TJOELKER vioolschool in Velp
Er wordt gespeeld door een ensemble, bestaande uit 3 kinderen in de leeftijd 8 tot 13 jaar, met hun leraar.
Op het programma een aantrekkelijk, vlot concertje voor 4 violen van Telemann, een stuk van Ch. de Bériot en de rest nog nader in te vullen. De kinderen horen bij de meer getalenteerde leerlingen van Vioolschool Bos&Tjoelker en het is aangenaam naar ze te luisteren. Van twee van de drie zijn de beide ouders zelf beroepsmusici.

11 FRAMED

We spelen Top2000 hits pop/rock. Covers die we tof vinden en geven ze her en der een Framed-twist, Sommige hits zijn nieuw, andere evergreens.
We love it ❤ we frame it!

Hier kun je FRAMED, voorheen ‘All things covered’ beluisteren: https://www.facebook.com/framedcoverband  en https://www.facebook.com/bandallthingscovered

8 DUO MARIENKE

Nederlandstalige liedjes met gitaarbegeleiding op de grens van weemoedige luisterliedjes en speels cabaret, vaak in eigen her- en vertaling, vanuit het Frans, Gronings en Duits. Met ook nieuw repertoire van Hans Andreus en Schubert tot Sting en de Vlaamse troubadour Zjef Vanuytsel.
Je kunt ons beluisteren: hier of hier

17 ANNET KRONENBERG EN CISKA HOOGENDOORN

Wij zijn van jongs af aan met muziek bezig en vormen sinds een jaar of vijf een duo. Rode draad in ons programma is vrolijke op dans gebaseerde muziek variërend van Italiaanse en Spaanse klassieken tot hedendaagse componisten van over de hele wereld. Ons plezier in muziek en samenspelen delen wij graag met het publiek. Muziek waar je vrolijk van wordt!

BEN MARTIN JAZZBAND

Jazzband Ben Martin komt uit de omgeving van Velp. Zes blazers, een zangeres en een drie man tellende ritmesectie spelen stukken van onder anderen Duke Ellington, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd. De swingende band wordt geleid door topsaxofonist Miguel Martinez. Jazz ingewikkeld? Nee hoor! Als  je hier naar luistert wordt je wel enthousiast!

27 FENEGRIECK

Al jaren maken wij samen muziek, waarbij we het publiek kennis laten maken met onze eigenzinnige keus uit het scala aan muzieksoorten. Samen zingen en spelen doen we al heel lang, en ook vaker voor publiek.
Wij kunnen u wat laten horen: hier of dit

32 BON TON

Franse muziek is weer helemaal in door de uitzendingen van Mathijs en Rob. We spelen vooral de wat oudere chansons van G. Becaup, G. Moustaki, Y.Duteil, G.Brassens, E.Piaf, M.Fugain, Patachou en anderen. Liedjes die je dus bijna niet meer hoort. Een trip langs memory lane.

4 TOCA TANGO

Toca Tango biedt een afwisselend programma van originele Argentijnse tango’s, walsen en milonga’s. De luisteraars worden meegevoerd naar de opwindende gevoelswereld van de tango: vurige hartstocht, hopeloze liefde en bitterzoete herinnering. Het orkest speelt zowel de klassiekers van Carlos Gardel, de traditionele tango’s van o.a. Fransisco Canaro, de tango’s uit de gouden periode van de veertiger jaren vertegenwoordigd door o.a. Osvaldo Pugliese en Anibal Troilo als ook de vernieuwende muziek van o.a. Astor Piazzolla en Daniel Binelli.
2 kijk- en luistervoorbeelden: Tocatango 1 en Tocatango 2

7 SINGETH BLYTHE

Wij zijn duo Singeth Blythe, Reanda op den Kamp en Gerrie Cuijpers, opgericht in oktober 2021. Bij een zangpodium waar we elke maand solo optraden, hoorden we ineens dat onze stemmen mooi bij elkaar zouden blenden, vooral in wat klassiekere stijl. Blijken we beiden een klassiek geschoolde achtergrond te hebben (gevorderd amateur) en Purcell mooi te vinden…Gerrie Cuijpers woont al 20 jaar in Velp. Reanda op den Kamp woont in Driel. Onze roots liggen in Limburg, alwaar een rijke koorcultuur bestaat. In Gelderland zingen wij er ook lustig op los in allerlei settings. link

19 BON-APART

Het repertoire dat gezongen wordt bestaat uit mooie Nederlandstalige liedjes die iedereen wel eens gehoord heeft. Recente nummers maar ook liedjes uit het verleden. Bijv. van Joris Linssen en Caramba, Miss Montreal/Stef Bos, Toon Hermans, Robert Long, Rob de Nijs, Herman van Veen en zo meer.
luistervoorbeelden: Flink zijn en Met jou heb ik geleerd…

2 STORYLINES

Storylines is een band uit Arnhem die bestaat uit drie enthousiaste muzikanten: een gitarist/percussionist en twee zangeressen. Ze spelen akoestische covers en maken hiervan hun eigen muzikale mix: van gevoelige gitaarliedjes tot 90’s R&B hits, van country tot soul.
kijk- en luistervoorbeeld

13 VAN TROJE

De alternatieve rockband Van Troje uit Arnhem speelt eigen nummers. Het viertal komt zo nu en dan stevig uit de hoek, maar de nummers blijven ook in semi-akoestische setting overeind staan. De basis van de band is gelegd door de broers Lex (gitaar) en Pim (zang) van der Beek. Samen met bassist Mark van Lochem en drummer Ids Breeuwsma is de bezetting compleet. Een stel ervaren muzikanten op avontuur met eigenzinnige liedjes. We spelen bij familie in de achtertuin.
luister- en kijkvoorbeelden

18 REWINDERS

Wij zijn ‘Rewinders’, een 4 mans-formatie en spelen aanstekelijke feelgood muziek in een akoestische setting. Ons eigen werk resulteert vaak in uitstapjes naar blues, soul, folk en rock ’n roll.
bezoek onze site!

29 TRY OUT

We zijn heel divers: rock, ballad, oldies maar ook huidige artiesten zoals bv Amy winehouse, script etc. Easy listening, swing.We repeteren bij Rob thuis, elke week wordt de huiskamer omgebouwd tot gezellige repetitie ruimte. We starten altijd om half acht met koffie met huisgemaakt gebak van Elske, Robs vrouw. On stipt 20 uur start de repetitie en eindigt ook weer stipt om 22 uur

28 DrummonD

DrummonD is ontstaan tijdens de eerste lockdown in 2020 toen Floor Kraaijvanger, Sjoerd Smeenk en Bert de Jonge (bekend van o.a. The Etta James Experience) een manier zochten om te blijven spelen. Het trio Drummond was geboren met inmiddels een mooi opgebouwd repertoire van eigenzinnig ingevulde covers en eigen werk. Een bijzondere combinatie die je zelden hoort: drums-hammond-zang.
Klik hier voor een luistervoorbeeld

 

 

 

12 MAYN KHOLEM

Jiddische muziek is zeer gevarieerd, onder andere liedjes over de liefde, slaapliedjes, drinkliedjes.
Zang, accordeon en contrabas

luister- en kijkvoorbeelden: https://www.youtube.com/watch?v=X0Mliw0XxdY   en  https://www.youtube.com/watch?v=1zwoZHk-dWc