Voorpret

Op deze pagina presenteren zich de muzikanten, ensembles en bands die optreden op zondag 27 oktober 2019. Klik op de foto voor een vergroting.

29 Manatee

Manatee is een enthousiaste coverband met een breed repertoire. We spelen de leukste guilty pleasures en klassieke hits; van ABBA tot the police en van Van Dik Hout tot the Offspring.
Website klik hier.

3 Ensemble Nadaillac

Ensemble Nadaillac wijdt zich iedere zomer gedurende een dag of 10 aan een nieuw, zeer gevarieerd programma van klassieke stukken voor vrouwenstemmen van Renaissance tot heden afgewisseld met luchtig repertoire in het kleine dorpje Nadaillac in Frankrijk. De inspanningen worden bekroond met een aantal concerten in de mooie Romaanse kerkjes in de omgeving. Tijdens Muziek aan Huis is een keuze uit het repertoire van dit jaar te beluisteren. link 1 link 2

24 Samusa

Samusa neemt je mee op een verrassende muzikale wereldreis. Van tango & en Klezmer, tot bossa , flamenco en samba.  Dus maak je stoelriemen vast en laat je meevoeren naar verre streken.
Samusa bestaat uit  5 enthousiaste muzikanten met een brede muzikale bagage en een karrevracht aan instrumenten.
Meer info vind je op: Facebook.com/samusamuziek

26 Afternoon Delight

Afternoon Delight zingt: jaren 40 Swing, jaren 50 Crooners en fijne popliedjes uit de jaren 60 en 70. Met de hedendaagse Caro Emerald zijn we weer terug bij de Swing.  Dit alles meerstemmig,  met muzikale begeleiding en soms a capella. De dames van Afternoon Delight zijn te boeken om verjaardagen, recepties of andere feestjes op te vrolijken!
Website klik hier.

23 Tinnef

het tinnef: zelfst.naamw. Uitspraak: [‘tɪnəf] onbeschofte mensen  Voorbeeld:`het tinnef dat in de achterbuurten van een stad woont`  Synoniemen:   tennef, tuig (2), gespuis, schorem
Website klik hier.

22 Duo Henri Büsser

Goed in het gehoor liggende klassieke muziek voor fluit en piano

17 Joy & Sorrow

René is componist en tekstschrijver en zingt de tweede stem.  Ineke is zangeres en wordt door René op gitaar begeleid. Het repertoire bestaat uit Engelstalige ballades afgewisseld met vlotte stukken en de teksten gaan over veelal persoonlijke ervaringen. Singer song met invloeden van pop, folk, country, jazz, rock, klassiek.

14 Hanni Stolker

Nederlandse, veelal door mijzelf gemaakte liedjes begeleid door gitaar of piano of ukelele of accordeon. We hebben meegedaan op het Hoogte 80 festival als jukebox. Mensen konden een liedje kiezen.
Website klik hier.

15 Cokkerone

De liedjes die wij spelen, zijn oude Australische folk liedjes en gedichten, waaraan wij zelf een muzikale vertolking aan hebben gegeven.
Zij gaan over de zelfkant van het leven in Australië gedurende de afgelopen eeuwen, vooral  over de geschiedenis van de 18e en begin 19e eeuw.
Maar niet alles was kommer en kwel er waren zeker ook vrolijke momenten.
Website klik hier.

5 SisterKite

SisterKite speelt authentieke pareltjes die veelal te lang op de plank hebben gelegen, maar die zij weer laten glanzen in het licht van 2019. We willen de luisteraar laten genieten van teksten met een boodschap en van melodieën en harmonieën die veel te mooi zijn om niet (meer) gespeeld te worden. Geschikt als achtergrond muziek, maar natuurlijk ook voor op een podium (o.a. covers van Sting, Beatles, Hall&Oates) Website klik hier.

16 YazzYsol Olga

Instrumentale jazz in een relaxt jasje, sfeervol en lyrisch. Rustgevend en avontuurlijk.
Website klik hier.

11 Finaly famous

Oorspronkelijk opgericht door medewerkers van de NS, later vervangen/aangevuld door niet NS medewerkers die houden van blues rock en pop.

19 All things covered  (foto’s Rijno Boon)

All Things Covered is ontstaan in 2015 op de Jacobiberg in Arnhem. Wij, vijf leerlingen van de popschool, kregen de kans om te spelen onder begeleiding van professionele muzikanten van geweldige bands uit de regio.
We laten onze meest favoriete covers horen in uiteenlopende genres: van rock tot soul, van jazz tot pop, van 70ties tot nu.
Website klik hier.

7 SkoekS

SkoekS is een Westervoortse band bestaande uit Dennis de Rooij (drums, accordeon), Willem Jan Schuurman (basgitaar, accordeon), Gerry van der Sterren (gitaar, basgitaar) en Bert Stienissen (gitaar).
We zingen liedjes zowel in het Nederlands als Liemers dialect. De teksten gaan over allerlei onderwerpen uit het dagelijkse leven zoals trouw,  vriendschap,  liefde en verlangen.
De muziek is het best te omschrijven als een mix van Rowwen Heze,  Gerard van Maasakkers , Daniel Lohues  en Lieven Tavernier.  Soms in eigen bewerking , soms als cover en eerbetoon aan het Nederlandstalige -of streektaallied.

30 Brass-it!

Brass-it! bestaat uit vijf zeer enthousiaste en ervaren (deels professionele) koperblazers die elkaar helemaal gevonden hebben in hun liefde voor muziek en daarom ook met veel plezier en passie musiceren, zo vaak en veelzijdig mogelijk! Dankzij onze uitersten in muzikale achtergrond en karakter beschikken we over een uniek en zeer veelzijdig repertoire (klassiek, pop, jazz, funk), speciaal voor Brass-it! gearrangeerd.
Website 1 klik hier. Website 2 klik hier.

18 Duo Marienke

Nederlandstalige liedjes met gitaarbegeleiding op de grens van luisterliedjes en cabaret. O.m. vertaling Brechtlied; bewerking Nederlandse moordballade uit 1890;eigen vertaling Hooglied van Theodorakis; 21ste eeuwse versie ‘Mens durf te leven’

1 Songbird

Songbird maakt sterke akoestische popsongs met een hoge dosis meerstemmige zang. Deze worden gedragen door piano, gitaar, en een subtiele ritmesectie met een groove bas. Het zijn vooral aanstekelijke, zelfgeschreven popliedjes die Songbird kenmerken, maar ook intieme luisterliedjes -van onze hand of gecoverd- geven wij een podium. Pop en singer-songwriter met een vleugje soul, folk, americana en wereldmuziek.
Website klik hier. Spotify klik hier.

12 Annet Kronenberg en Ciska Hogendoorn

Wij zijn van jongs af aan met muziek bezig en vormen sinds een jaar of vijf een duo. Ons plezier in muziek en samenspelen delen wij graag met het publiek. Muziek waar je vrolijk van wordt!

6 Mariëtte de Jong en Bernadette Wijdeveld

Mariëtte de Jong en Bernadette Wijdeveld hebben samen gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium. Daar hebben ze het harp repertoire goed leren kennen en ontdekten dat samen musiceren inspirerend was en nog steeds is. Ze verzorgen als duo een heel divers programma met muziek uit heden en verleden.

9 Lexos & Pimsky

Lexos en Pimsky bestaat uit Lex en Pim van der Beek. De broers spelen eigen werk en akoestische covers. Ze brengen liedjes voor een breed publiek en komen graag een gezonde dosis rock & roll afleveren in Velp. Het repertoire van Lexos en Pimsky gaat van nummers van Johnny Cash tot hits van nu, en er is ook eigen werk.

Youtube filmpje klik hier.

Youtube filmpje 2 klik hier

4 Duo Pianello

Het duo Pianello speelt toegankelijke muziek voor piano en cello.
Korte klassieke stukken van onder meer Pergolesi, Dvorák, Glinka, Massenet, Offenbach en Gershwin.

27 Mezzoforte:  popmuziek, musical, licht klassiek

Omschrijving : Van zingen word je vrolijk en zingen kunnen wij ! Het vrouwenkoor MEZZOFORTE wil u graag trakteren op een muzikale middag met bekende popliedjes, die iedereen kan meezingen.

10 Ben Martin jazzband

Ben Martin is een jazzband in Dieren. Een bigband is het (nog) niet helemaal, maar de bezetting mag er desondanks zijn: een drie man tellende ritmesectie (drums, bas, piano), twee altsaxofonisten, twee tenoristen en een baritonsaxofonist. Plus een zangeres.
Bandleider Miguel Martinez – topsaxofonist en docent aan de muziekschool van het Rhedense cultuurbedrijf RiQQ – heeft met de enthousiaste musici een gevarieerd repertoire opgebouwd. Op het repertoire staan stukken van onder meer Duke Ellington, Herbie Hancock, …Thelonious Monk, Sonny Rollins en Charlie Parker. Ook latinjazz wordt niet geschuwd.

13 Lindy en Sébastiaan

Viool en Hang (en mogelijk zang). Vrije geluiden, sferisch, dromerig en tegelijk meeslepend. We spelen vanuit gevoel op elkaar in, met als basis de magische klanken van de Hang, met daar over de meeslepende en gevoelige snaren van de viool.  Om zo tot een dromerig en rijk droomlandschap te komen.
Website : Www.sebastiaanstevens.nl

25 Billy Ray Band

Billy Ray Band speelt gepassioneerde countrysongs, bekende maar ook veel onbekende. Wim ( zang/gitaar) en Bianca (zang) de Vries kent u wellicht uit de Arnhemse countryband Cashmoore.
Website : https://m.facebook.com/billyraycountrymusic/

2 Julian Jeukendrup, viool   Valentijn Jeukendrup, cello

Ons programma heet Capriccio en we spelen een mix van romantische en virtuoze muziek, afgewisseld met delen uit de solo suites en partita’s van Bach.

20 Fenegrieck

Begonnen in onze studententijd repeteren we nu, na 40 jaar, nog wekelijks. Folk in de Iers-Engels-Zweeds-Nederlandse variant. Meerstemmige zang met gitaar, banjo, mandoline, fluiten, bodhran, accordeon en eitjes…..

28 Puur Zang

Het repertoire dat Puur Zang zingt is zeer gevarieerd. Zij zingen graag vele verschillende (kerk)muziekstijlen. Ze houden van een swingende gospel en ook van een prachtig klassiek werk en alles wat daar tussenin zit.8

8 Henrietta Currie

Gestudeerd aan het Rotterdams conservatorium piano en blokfluit. Na het behalen haar diploma’s heeft zij 1 jaar gestudeerd in Baltimore en vervolgens heeft zij zich toegelegd op les geven in Engeland en Ierland. Terug in Nederland ging zij meer kamermuziek spelen en begeleidde zij solisten en koren.

Het repertoire wordt van Bach tot Brahms.