Over ons

Muziek aan Huis+ is een project voor en door bewoners van Velp en Rozendaal. In huiskamers wordt muziek gemaakt en beluisterd. Op zondagmiddag 27 oktober 2019 vond de tweede editie plaats: in iedere kamer 3x een optreden van een half uur. Een kleine 100 optredens door jong en oud met allerlei muziekstijlen: instrumentaal en vocaal, klassiek, luisterliedjes,  jazz en popmuziek. De optredens kunnen door solisten en door groepjes verzorgd worden. We hopen op 15 mei 2022 een derde editie te verzorgen. Ditmaal nodigen we ook andere podiumkunstenaars, bv. toneelspelers, dansgroepen of verhalenvertellers uit om in de huiskamers op te treden.

Het doel van Muziek aan Huis+ is om het onderling contact tussen bewoners van Velp en Rozendaal door middel van deze optredens te bevorderen. Het is tevens de bedoeling dat mensen met een smalle beurs de kans krijgen om van muziek en kunst in het algemeen te genieten.

De ervaringen bij Muziek aan Huis en voorheen Muziek bij de Buren hebben ons geleerd dat het evenement voldoet aan een behoefte bij aanbieders van huiskamers, mensen die willen optreden en mensen die willen komen luisteren. Het begrip ‘huiskamer’ kan heel breed worden ingevuld. U hoeft de foto’s maar te bekijken om daarvan een indruk te krijgen. We hopen dat de foto’s aanleiding zijn om uw huiskamer, tuin, stal of wat u maar geschikt lijkt ter beschikking te stellen voor een optreden.

De toegang voor de optredens is in principe gratis, maar een eenmalige bijdrage van € 5,- voor de gehele middag wordt op prijs gesteld. De kosten, die we zo laag mogelijk willen houden, worden gedekt door bijdragen van de Geërfden Velp, de gemeenten Rheden en Rozendaal en door fondsen en sponsoren uit Velp/Rozendaal en omgeving.

Allerlei muzikanten en andere podiumkunstenaars kunnen zich voor het project inschrijven. Deelnemende  kunstenaars treden belangeloos op. Er kan, bij uitzondering, een kleine onkostenvergoeding gegeven worden voor reëel gemaakte kosten.

De werkgroep zal de nodige activiteiten ondernemen om het project in Velp en Rozendaal bekendheid te geven. Een krant met alle locaties en muzikanten zal op 15 mei beschikbaar zijn. De huis-aan-huis bladen worden geïnformeerd, een flyer wordt op grote schaal verspreid en verder rekenen we op ruime mond-tot-mond reclame. Er is een website en een Facebook- en een Instagrampagina. Dit project is voor de lokale ondernemers een goede gelegenheid om hun maatschappelijk ondernemerschap te laten zien door met geld of goederen aan dit project deel te nemen.

De werkgroep 2022:

Henny Kromhout, voorzitter
Jetty Pohlmann, secretaris
Dalien Prins Visser
Sonnia Elstak-Ramdhani
Wim en Lydia Stoffels
Annemiek Verhoeven
Peter Zuidema